Kan meditation og mindfulness bruges i sport

Jeg har den sidste tid læst en del om meditation og mindfulness. Det har altid virket så alternativt for mig, at jeg ikke har ville bruge ret meget tid på det. Indtil jeg mødtes med Henning Daverne en dag.

Henning Daverne for dem der ikke lige kender ham, er en guru indenfor meditation og mindfulness. Første gang jeg så ham var i medierne, men kom til at læse lidt mere om ham – og han er faktisk en af de mest graduerede kampsportsudøvere i Europa. Noget der også tydeligt kan ses i hans kropsbygning, den oser væk af styrke.

Det er mere et spørgsmål om selvkontrol og selvudvikling at benytte sig af de teknikker indenfor mindfulness. Det er ikke bare at du skal sidde med benene over kors og nynne for dig selv i en trance. Det er mere et helhedsbillede har jeg opdaget. En indre ro.

Jeg har efterfølgende læst om flere og flere sportsfolk der rent faktisk bruger mindfulness i deres træning. Simpelthen sætter sig i ro 10 minutter inden træningen og bare fokuserer på deres kommende træning. Og efterfølgende efter træning sætter sig ned og tænker sin træning igennem.

fokus på mindfulness

Det er noget der giver fokus på de gode og dårlige ting. Det er noget jeg vil prøve at bruge i min kommende maratontræning.

Speak Your Mind

*