Den rette påklædning

Den klassiske yoga tager udgangspunkt i teknikker og øvelser baseret på at skabe balance i både krop og sjæl.

Der arbejdes indgående med at få et bedre kendskab til sig selv, at øge sit nærvær samt sin opmærksomhed og fokus på nuet.

Træningen for sindet står yogainstruktøren for. Her kan man som yogadeltager ikke gøre så meget andet end blot at være åben for inputs og ellers lade sig instruere og inspirere. Det mentale udbytte af yogatimen er man naturligvis selv ansvarlig over for – men man kan ikke gøre lige så meget ud af at forberede sig på den del, som man kan med den kropslige del.

Nævnte del af yogaen har man nemlig det fulde herredømme over. Mange af øvelserne i en yogatime vil få kroppen og dens ekstremiteter ud i adskillige yderpositioner. For at dette kan trænes optimalt er det utrolig vigtigt at det yogatøj, man bærer, ikke hverken indsnævrer eller begrænser ens bevægelsesfrihed.

Benyt godt yogatøj

 

benyt godt yogatøjFor at opnå optimal effekt af fysiske stillinger, afspændingsteknikker, åndedrætsøvelser samt det generelle meditationselement, må man klæde sig fornuftigt. Langt de fleste udøvere af yoga vælger bare tæer. Det giver en god grounding – en god fast jordforbindelse. Et par løstsiddende bukser, gerne af for eksempel bomuld, er behagelige at træne i, da materialet tillader huden at ånde. Endvidere er det en vigtig faktor at stoffet indeholder en mængde elastan. Det giver bevægelsesfrihed.

I forhold til valg af yogatøj til overkroppen er der adskillige muligheder. Nogle yoga-udøvere foretrækker fitness toppe uden ærmer, mens andre hellere vil have ærmer. Fælles for yogatøjet til overkroppen er dog – som det var tilfældet med bukserne – at det ikke må stamme nogen steder. Der skal være god mulighed for at bevæge sig frit og strække kroppen helt igennem. Derudover er løstsiddende tøj også langt det mest behagelige og mest afslappende.

Du kan købe Yogatøj hos Yogalove

Speak Your Mind

*