3 populære hobbyer anno 2017

Tiden går hurtigt. Årtusindskiftet føles bestemt ikke som 17 år siden, og på TV2 news var der for nyligt et indlæg om heltene fra 1992. Hertil var overskriften ”25 års jubilæum for mesterskabet” – 25 år! Ja, tiden går hurtigt.

I dag slår vi 2017 og som Bob Dylan så fint sang – ”times are changing”. Selvom det føles som om tiden er gået hurtigt, kan man godt mærke der er gået en del år på vores forandrede interesser. Læs videre i det er følger og bliv klogere på, hvad der har været og stadig vil forblive danskere interesser i 2017.

Sundhedsbølgen

Det er selvfølgelig ikke alle, der er hoppet med på den, men en stor gruppe danskere er virkelig begyndt at gå op i træning og kost. Det er som direkte konsekvens af fedmeepidemien, der i mange år har hærget Europa og specielt USA. En aktion medfører altid en reaktion beviste Newton, og det har også hold stik i dette tilfælde.

I modsætning til for 20 år siden boomer fitnesscentre med mennesker med ønske om en flottere krop og en sundere livsstil. Dette har resulteret i en kæmpe efterspørgsel efter knowhow om træning og kosttilskud, der understøtter træningen. En af de store aktører hertil er Bodylab, der sammen med Nutramino dominerer det danske marked inden for træningsindustrien.

Miljøet

Lidt i forlængelse af sundhedsbølgen er den grønne bølge. De fleste har efterhånden fået øjnene op for, hvad mange klimaforskere har skreget op om i mange år – det står virkelig ikke godt til med miljøet. Selv de mest positive forudsigelser lyder på, at vandstanden stiger op mod en halv meter, mens dommedagsforudsigelserne lyder på omkring 2 meter

Specielt med valget af Donald Trump er der sket en modreaktion. Da han valgte at gå ud af Paris-aftalen reagerede en stor del af verdens befolkning og ledere rigtig stærkt. Projekter styret af virksomheder og i privaten vinder frem overalt. Bæredygtige projekter med henblik på at fremme de gode vaner i forhold til miljøet.  

En rigtig stor belastning er transportmidler. Specielt bilen er den store synder. Selvom elbilen er ved at vinde frem, er der stadig så store mangler ved den, at det ikke går hen og bliver mainstream at have en elbil lige den nærmere fremtid. Hertil er et rigtig godt alternativ en elcykel. Elcykler koster ikke det hvide ud af øjnene, og man får noget af komforten ved en bil og en cykels fleksibilitet.

Jagt har fået en renæssance

Det lyder mærkeligt, at jagt skulle være en populær hobby anno 2017. Jagten går jo helt tilbage til menneskets oprindelse, og om man var en god jager, var altafgørende for sin overlevelse.

Men faktum er, at folk igen er ved at få øjnene op for den fantastiske disciplin. Det kan man vel have noget at gøre med, at man når man jager er så tæt på naturen. Det gælder både i forhold til sine omgivelser, men også det at man dræber et dyr.

For nogle dele af befolkningen var det som om, at jagten havde et lidt dårligt ryg, og man synes det var synd for dyrene. Men realiteten er altså en anden, og det er folk ved at forstå. Det er helt klare regler både for jagtudstyr og for, hvad man må dræbe og hvornår. Hvis det er noget, er det godt for naturen, at man regulerer de forskellige dyrebestande.

Det samme er tilfælde med økosystemet i mange floder og søer. Hvis der begynder at komme en skævvridning i dyrebestandene i en sø, sætter man en stor mængde af én type dyr for at opretholde balancen. Det skete blandt andet ved søerne i København.

Speak Your Mind

*